Langsung ke konten utama

Personal Money Management

 Activity 1 (Page 189)







Activity 2 (189-190)


1. More clotes are sold / selected items are sold.

2. More money to carry / easier to pay.

3. Cheaper / more expensive.

4. Easier to shop / more time to shopp.

5. More people buy clothes / only a few people buy the clothes.


Activity 5 (Page 193)

1. Questions : Who is (manageable) student in your class?

Answers: Who is the most manageable student in your class?


2. Questions : Is the supermarket (crowded) on weekend?

Answers : Is the supermarket more crowded on weekend?


3. Questions : What is (popular) social media among teenagers?

Answers : What is the most popular social media among teenagers?


4. Questions : Is visiting traditional market (enjoyable) than visiting modern market? 

Answers : Is visiting traditional market more enjoyable than visiting modern market?


5. Questions : Which one is (effective) payment for online shopping, cash or bank transfer?

Answers : Which one is more effective payment for online shopping, cash or bank transfer?


6. Questions : Is learning a local language (hard) than learning a foreign language?

Answers : Is learning a local language harder than learning a foreign language?


7. Questions : Which one is (practical), shopping online or oline?

Answers : Which one is more practical, shopping online or oline?


8. Questions : Is saving money through ATM (easy) than through a bank teller?

Answers : Is saving money through ATM easier than through a bank teller?


9. Questions : What is (helpful) money management application?

Answers : What is the most helpful) money management application?


10. Questions : When is (good) time for saving money?

Answers : When is the best time for saving money?

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Commitment and Resolutiom

 In 2024, I intend to be better than the previous year, 2023. What I will probably do this year is improve things in the previous year. The thing I want to do this year is that I want to be consistent with something I am doing or will do. Apart from that, I want to be more disciplined about something. I also want to learn new things. Apart from that, last year, I often procrastinated on work which ultimately affected the efficiency of my time, so that the work I did was rushed. So, in 2024 I want to improve this.